Kruipende insecten

Ongediertebestrijding bij overlast van Zivervisjes of Papiervisjes?

Zilvervisjes leven in donkere, vochtige ruimtes en houden van warmte en komen dus veelvuldig voor in badkamers en toiletten. Ze leven van zetmeel, wat voorkomt in brood, maar ook behanglijm bevat zetmeel. Papiervisjes geven meer de voorkeur aan een droge en warme omgeving en kunnen een ware verwoesting aanrichten in een interieur. Ze leven zoals de naam al doet vermoeden van papier, maar ook kunnen ze zich nestelen in voedsel en dat is geen fris idee.

Hoe komt u van Zilvervisjes en Papiervisjes af?

Beide soorten zijn ongewenste gasten in een woning en dienen bestreden te worden. Omdat ze nogal hardnekkig kunnen zijn is het aan te raden een gespecialiseerde ongediertebestrijder in te schakelen. Kiest u er dus niet voor om het probleem zelf proberen op te lossen, maar neem direct contact op met ongediertebestrijding Eemland in Amersfoort via 06-47129425 of stuur ons een e-mail. Op deze manier bent u snel verlost van de overlast.

Waar wacht u nog op?

Mieren

Mieren zijn sociaal , d.w.z. ze werken samen. Ze bouwen samen en verdelen taken. De meeste mieren zijn alleseters of leven al dan niet samen met luizen. Bij exotische mierensoorten zijn er meerdere koninginnen. De meest voorkomende soorten zijn : De Wegmier, de Glanzende houtmier en de Schaduwmier. Deze drie soorten mieren kunnen vliegen als ze uitzwermen. Na de paring sterven de mannetjes en zoeken de bevruchte vrouwtjes een plek om een nieuwe kolonie te beginnen.

Ongediertebestrijding Eemland, mieren

Duitse kakkerlak

De Duitse kakkerlak is de meest voorkomende kakkerlak in ons land. De kleur is geel tot lichtbruin met 2 zwarte lengtestrepen op het borstschild. De kakkerlak heeft een onvolledige gedaanteverwisseling. De ontwikkeling van ei tot volwassen kakkerlak (imago) ligt afhankelijk van de temperatuur tussen de 2 en 7 maanden. De kakkerlak is lichtschuw en is een alleseter en verblijft het liefst op vochtige plaatsen. Zij zijn dragers van bacteriën en mijten.

Ongediertebestrijding Eemland, Duitse kakkerlak

Zilvervisje of papiervisje

In onze goed geïsoleerde woningen komt hoofdzakelijk het papiervisje voor. Zilvervisjes en papiervisjes lijken uiterlijk zeer goed op elkaar, zodat ze met het blote oog nauwelijks te onderscheiden zijn. Zilvervisjes houden van een hogere luchtvochtigheid ca. 75% en kunnen een relatieve luchtvochtigheid van minder dan 50% niet overleven. Zilvervisjes leven één tot twee jaar. Papiervisjes zijn ca. 15 mm groot en hebben 2 lange antennes op de kop en 3 aanhangsels aan de achterzijde en leven 6-8 jaar. De eitjes van de papiervisjes ontwikkelen zich bij een temperatuur boven de 20 graden en een luchtvochtigheid van 55 %. Zowel zilvervisjes als papiervisjes zijn lichtschuw en leven voornamelijk van koolhydraten, cellulose, zetmeel en suikers. Papiervisjes veroorzaken veel schade aan papier, behang, boeken en niet te vergeten synthetisch materiaal. Door de temperatuur zo laag mogelijk te houden, alle naden en kieren zo goed mogelijk te dichten, de luchtvochtigheid terug te brengen en zo veel mogelijk te ventileren kun je de ontwikkeling zo goed mogelijk afremmen. Wij hebben ons extra gespecialiseerd in de bestrijding van papiervisjes.

Ongediertebestrijding Eemland, zilvervisje of papiervisje

Vlooien

Vlooien zijn vleugelloos met goed ontwikkelde springpoten. Vlooien hebben een volledige gedaanteverwisseling. De ontwikkeling van ei tot imago duurt ca. 4 weken. Larven van vlooien voeden zich met organische materialen die in het huisstof aanwezig zijn . De volwassen vlooien voeden zich met bloed van hun gastheer ( hond of kat) . Vlooien kunnen wel een proefbeet doen bij mensen maar kunnen zich hiermee niet verder ontwikkelen. Vlooienbeten veroorzaken huidirritatie en/of jeuk. Vlooien kunnen fungeren als overbrenger van ziekten.

Ongediertebestrijding Eemland, bedwantsen

Bedwantsen of wandluizen

Bedwantsen hebben een sterk afgeplat ovaalvormig lichaam, roodbruin van kleur en zijn 5-8 mm lang. Bedwantsen hebben een onvolledige gedaanteverwisseling. De ontwikkeling van ei tot imago duurt ca. 2 maanden. Bedwantsen komen in de woning voor in slaapkamers waar regelmatig wordt geslapen. Na hun bloedmaaltijd keren ze terug naar hun schuilplaats. Bedwantsen zijn lichtschuw. Om zich voort te planten hebben ze een bloedmaaltijd in de 8 dagen nodig. Bedwantsen veroorzaken bij hun gastheer meestal jeukende huidirritaties vaak gepaard gaande met zwellingen. Bedwantsen verspreiden zich via leidingen en via bagage.

Ongediertebestrijding Eemland, bedwantsen

Tapijtkever

De tapijtkever is 2 tot 3,5 mm groot. De tapijtkever heeft een volledige gedaanteverwisseling. De larve van de tapijtkever is eerst roomkleurig en na enkele vervellingen donkerbruin. De larven leven uitsluitend van dierlijke producten, de volwassen tapijtkevers leven van nectar en stuifmeel. Dus alleen de larve van de tapijtkever kan voor schade zorgen aan wollen producten en opgezette dieren.

Ongediertebestrijding Eemland, tapijtkever

Mosmijten

Mosmijten zijn ovaal rond en ca. 1,5 mm groot. Mosmijten ontwikkelen zich op vochtige plaatsen in de tuin , maar ook op daken met mos en algen. Mosmijten voeden zich met algen en schimmels en kruipen soms in grote aantallen tegen de muren van woningen op en komen soms in grote getale naar binnen. Als de ontwikkelingsbronnen uitdrogen verplaatsen de mosmijten zich.

Ongediertebestrijding Eemland, Mosmijten

Lapsnuitkevers en taxuskevers

Lange snuit met knievormige gebogen antennes. Grote lapsnuitkever is 9-10 mm en de kleine is 5-5,5 mm. Lapsnuitkevers hebben een volledige gedaanteverwisseling. De larven brengen ernstige schade aan de wortels van planten. De Lapsnuitkevers voeden zich met plantendelen.

Ongediertebestrijding Eemland, Lapsnuitkever of taxuskever

Broodkever

De broodkever is 2-4 mm , langwerpig ovaal en fijn behaard. De kleur van de broodkever is bruin tot roodbruin met fijne lengtestrepen op de dekschilden. Het halsschild bedekt de kop als een soort monnikskap. De antennen van de broodkever staan ver uit elkaar . De broodkever heeft een volledige gedaanteverwisseling. Ontwikkelingsduur is afhankelijk van de temperatuur. In verwarmde ruimten 2 á 3 generaties per jaar. Voedsel voor de larven van de broodkever bestaat uit harde, droge zetmeelhoudende producten zoals macaroni, bouillonblokjes, honden- en kattenbrokjes. De larven van de broodkever boren zich door voedingsmiddelen en door de verpakkingen heen . Er ontstaat vervuiling door uitwerpselen.

Ongediertebestrijding Eemland, Broodkever