Knaagdieren en mollen

Bestrijding van Ratten, Muizen en Mollen

Ongediertebestrijding Eemland in Amersfoort verzorgt onder andere de bestrijding van knaagdieren in woningen en bedrijfspanden. Ratten en muizen zijn ongewenste gasten, omdat zij naast het overbrengen van ziektes ook kunnen knagen aan elektriciteitsleidingen, waardoor kortsluiting en zelfs brand kunnen ontstaan.

Deze plaagdieren dienen bestreden te worden, omdat zij zich snel kunnen vermeerderen. Wij hebben ons gespecialiseerd in een effectieve bestrijding van dit ongedierte. Hiervoor beschikken wij over de verplichte certificering, zodat u verzekerd bent van een juiste aanpak van uw knaagdierenprobleem.

Om u te beschermen tegen deze dieren voeren wij graag periodieke controles uit bij u op locatie. Bij het aantreffen van het ongedierte komen wij samen met u tot een plan van aanpak. Graag adviseren wij ook over preventieve maatregelen op het gebied van bouwkundige aanpassingen, want voorkomen is beter dan genezen. Ook kunt u zelf er veel aan doen om het probleem te voorkomen. Een juiste hygiëne is belangrijk. Als muizen en ratten geen voedsel kunnen vinden, zullen zij hun heil elders zoeken.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of voor een antwoord op uw vragen.

Bel direct voor een afspraak met 06-47129425

Rattenbestrijding

Indien bestrijding noodzakelijk is

Mocht bestrijding toch noodzakelijk zijn, dan kunt u vertrouwen op onze expertise en het feit dat wij deze bestrijding van ongedierte op een verantwoorde wijze zullen uitvoeren. Mollen kunnen aanzienlijke schade aanrichten aan een gazon. Door het plaatsen van mollenklemmen verwijderen wij deze ongenode gasten. De bestrijding van mollen vraagt om een goede vakkennis voor een effectief en langdurig effect. Heeft u dus last van deze woelende plaagdieren en lijkt uw gazon meer op een heuvellandschap? Laat ons u dan verlossen van dit mollenprobleem.

Wilt u uw ongedierte probleem snel en vakkundig verholpen hebben? Dan kunt u het beste direct contact opnemen met een gecertificeerde specialist op het gebied van ongediertebestrijding. Ongediertebestrijding Eemland is dag en nacht bereikbaar en inzetbaar. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 06-47129425. Aarzel niet en maak vandaag nog een afspraak.

Waar wacht u nog op?

Huismuis

De rug van deze muis is lichtbruin tot donkergrijs. Volwassen muizen zijn 7-10 cm en hebben een dunne staart, even lang als hun lichaam. In huizen en gebouwen wordt de overlast meestal veroorzaakt door huismuizen. Deze muizen zijn alleseters met een voorkeur voor granen, noten,kaas, boter en producten met een hoog suikergehalte en zij passen zich zeer snel aan. Huismuizen kunnen ziektekiemen verspreiden en bevuilen voedselvoorraden. Een wijfje brengt meestal 6-10 worpen per jaar groot van 5 á 6 jongen. De draagtijd van deze muis is 3 weken en de zoogtijd is ook 3 weken . Na 2 maanden is de jonge muis weer geslachtsrijp.

Ongediertebestrijding Eemland,

Veldmuis

Een volwassen veldmuis is 9,5-12 cm . Zijn staart is circa een derde van zijn lichaamslengte. De veldmuis graaft in weilanden en in bermen. De veldmuis eet hoofdzakelijk graangewassen, bollen, aardappels, kool en wortels. Leeft in zelf gegraven gangenstelsels. De veldmuis wil in de winter wel naar binnen trekken. De veldmuis heeft 5-6 worpen per jaar van 5-6 jongen. De draagtijd is 3 weken en na 25 dagen zijn de jongen geslachtsrijp.

Ongediertebestrijding Eemland,

Bosmuis

Bosmuizen zijn licht tot donkerbruin en 7-10 cm lang, de buik is lichtkleurig. Een bosmuis heeft 2-4 worpen per jaar. De bosmuis eet groene plantendelen, noten, zaden, insecten en wormen. De bosmuis komt voor in bosranden met een dichte ondergroei en kunnen soms binnendringen in woningen, vaak in de kruipruimte. Bosmuizen kunnen goed graven, klimmen en springen tot 60 cm hoog. De nesten van bosmuizen en hun voorraadkamer zitten vaak tot 1 meter diep. Bosmuizen kunnen binnen een onaangename geur verspreiden.

Ongediertebestrijding Eemland,

Spitsmuis

Spitsmuizen zijn geen knaagdieren, maar leven hoofdzakelijk van insecten. Zij hebben een spitse snuit , maken vaak veel lawaai en verspreiden een onaangename geur. Spitsmuizen hebben een behaarde staart , die de helft tot 2/3 van de lichaamslengte heeft. Spitsmuizen hebben gemiddeld 2-4 worpen per jaar. De uitwerpselen van spitsmuizen zijn 3-4 mm lang en vaak aaneen geklonterd.

Ongediertebestrijding Eemland,

Bruine rat

De bruine rat komt voor op plaatsen met voedselaanbod, o.a. in rioleringen, in en onder gebouwen. De bruine rat is grijsbruin met een vrij stompe snuit. Een volwassen rat is 22-30 cm lang en heeft een kale staart , 17-23 cm lang.

De bruine rat heeft gemiddeld 10 worpen per jaar van 7-10 jongen en is na 3 maanden geslachtsrijp. De rat is een alleseter die zich snel aanpast aan het voedselaanbod zoals : Granen, fruit, groente en zowel vlees als vis. De rat heeft dagelijks vocht nodig.

De uitwerpselen van de bruine rat zijn 2cm lang en 0,5cm dik. De rat is drager van ziektekiemen zoals Weil en paratyphus.

Ongediertebestrijding Eemland,

Zwarte rat

De zwarte rat verspreidt zich vanuit het zuiden verder het land in. De zwarte rat is blauwgrijs tot zwart, slank , grote kraalachtige ogen en grote oren. De volwassen rat is 14-23 cm lang en heeft een lange dunne staart van 17-25 cm. De zwarte rat heeft gemiddeld 6 worpen per jaar van 6-10 jongen, na 3 maanden zijn deze jongen geslachtsrijp. De zwarte rat komt voor In de directe omgeving van gebouwen. Meestal op zolder of onder het dak . De zwarte rat Is een alleseter met de voorkeur voor granen en meel. Hij is drager van ziektekiemen en is een bedreiging voor de volksgezondheid. Zwarte ratten bevuilen voedselvoorraden met hun uitwerpselen en urine.

Ongediertebestrijding Eemland,

Mollen

De mol heeft een lengte van 13-15 cm en een staartlengte van 3-4 cm. Voortplantingsseizoen van de mol loopt van maart -juni. De mol leeft solitair in een eigen gangenstelsel. Mollen leven van wormen en insectenlarven. De mol kan in korte tijd door het graven van ritten (gangen) het grasveld behoorlijk overhoop halen , doordat ze het overtollige zand naar boven werken. Een mol kan 25 keer zijn eigen gewicht verplaatsen. Bestrijding van mollen is mogelijk door het wegvangen met klemmen of waar mogelijk met fosfor tabletten.
Ongediertebestrijding Eemland,